Forum dyskusyjne mieszkañców szóstej klatki bloku 405

Tutaj mo¿emy rozmawiaæ na gor±ce tematy bez u¿ycia windy i kartek :-) W dodatku anonimowo je¶li kto¶ sobie tego ¿yczy.

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 07-05-2013 17:56:32

Admin

Administrator

Punktów :   

Imprezki na klatce schodowej

Klatka schodowa regularnie staje siê knajp± dla pewnych ludzi. Chocia¿ nie do koñca bo w knajpie nie rzuca siê petów i butelek na pod³ogê. I nie urz±dza siê dzikich wrzasków jak u nas co jaki¶ czas (bo wtedy przylatuje grupa interwencyjna, chwyta za fraki i wywala na zbit± buziê :-)

Niedawno kto¶ nawet w imprezowym upojeniu ;-) wyrwa³ sobie kaloryfer.

Piszmy co o tym my¶limy i co z tym mo¿na zrobiæ.

#2 09-05-2013 14:24:20

jadwiga

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Re: Imprezki na klatce schodowej

ja bym zalozyla kamere

#3 09-05-2013 14:46:35

Admin

Administrator

Punktów :   

Bardzo serdecznie witam na forum Jadwigê, która konstruktywnie otworzy³a dyskusjê. Dziêkujê i zapraszam innych.
:-)

#4 09-05-2013 19:48:09

krystynna7

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

popieram jadwige

#5 09-05-2013 20:20:52

PogAdam

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Wszystko piêknie tylko gdzie ma byæ ta kamera? Poza tym pod kamer± nie robi siê imprez tylko idzie siê tam gdzie ich nie ma np. na pó³piêtro. Nie za³o¿ymy kamer na ca³ej klatce schodowej, na pó³piêtrach.

Zastanawiam siê kto sfinansuje kamerê i kto bêdzie kontrolowa³ obraz z niej (monitor ewentualnie sprzêt do nagrywania - dodatkowy koszt). W dodatku nie wszyscy chcieliby ¿eby ich ³apa³a kamera i "widzia³a" kiedy wychodz± i wracaj±.

#6 10-05-2013 08:44:52

Lu¶ka

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Witam. Nareszcie siê jednoczymy ju¿ my¶la³am, ¿e walczê sama. By³am u dzielnicowego nikt do tej pory nie z³o¿y³ oficjalnego zg³oszenia a wszystkie osoby  interweniuj±ce nie chc± podpisaæ siê pod protoko³em. Przecie¿ dok³adnie wiemy kto robi te imprezy podejrzewam, ¿e wiêkszo¶æ nazwisk te¿. Kamery ¶wietny pomys³, ale wspólna interwencja miêdzys±siedzka bêdzie bardziej skuteczna.

#7 10-05-2013 11:30:18

krystynna7

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Nie wiem co Wy na to ale ja jestem za zakazem palenia na klatce poniewa¿ dym przenosi siê na wyzsze piêtra.Mieszkam na piêtrze ze starszymi osobami i ten dym je drazni i dusi, poza tym wnosi siê do domów osób niepal±cych

#8 10-05-2013 17:59:49

kasia_kolasia

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Moim zdaniem, monitoring nie jest g³upim pomys³em. Z tego co mi wiadomo kilka z bloków na naszym osiedlu zosta³o w nie wyposa¿one. Oczywi¶cie wi±¿e siê to z niewielk± dop³at± do czynszu, ale s±dzê i¿ jeste¶my w stanie przeboleæ dodatkowe parê z³otych dla spokoju, ciszy i czysto¶ci. Kamery obs³ugiwane s± z centrali firmy ochroniarskiej i w razie potrzeby, wysy³any jest patrol interwencyjny. Samodzielne zwracanie uwagi naszej rozbrykanej klatkowej m³odzie¿y nie przyniesie ¿adnych efektów a mo¿e poskutkowaæ zas³u¿on± w ich mniemaniu zemst± w postaci zniszczonych, pomazanych drzwi albo uszkodzonym samochodem, które wiêkszo¶æ z nas trzyma zaraz pod klatk±. Nasze "kochane" s³upki wystaj±c pod drzwiami wej¶ciowymi, doskonale widz±, kto czym podje¿d¿a i ja osobi¶cie nie odwa¿y³bym siê na interwencje w³a¶nie z tego wzglêdu. Je¿eli pomys³ spotka siê z zainteresowaniem, w poniedzia³ek pofatygujê siê do administracji, w której mam blisk± znajom±, ¿eby dowiedzieæ siê wiêcej szczegó³ów zwi±zanych z instalacj± monitoringu. Pozdrawiam!

#9 11-05-2013 07:11:31

Lu¶ka

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

¦wietny pomys³ proponujê, aby kamera by³a umiejscowiona na wprost naszej klatki a nie w bloku.

#10 11-05-2013 12:20:28

PogAdam

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Na pocz±tku by³em sceptycznie nastawiony do sprawy kamery ale po przeczytaniu postu Kasi_kolasi, moje zdanie na ten temat zmienia siê. Du¿e brawa dla niej za dobre wyja¶nienie tego jak to by mia³o wygl±daæ. My¶lê, ¿e to dobry kierunek do pomy¶lenia dla nas. W dodatku rozpracowany ju¿, jak pisze, przez inne bloki.

Do Kasi_kolasi: Je¶li masz mo¿liwo¶æ uzyskania od znajomej szczegó³ów to my¶lê, ¿e wszyscy bêd± ci bardzo wdziêczni.
Pozdrawiam i mi³ego weekendu.

#11 11-05-2013 18:59:59

Mariola

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Witam wszystkich S±siadów. Jestem w szoku, ¿e co¶ takiego mo¿e siê udaæ i ¿e kto¶ wykona³ sporo pracy, ¿eby stworzyæ takie forum. Przede wszystkim mo¿emy mieæ przegl±d spraw, które dotycz± nas wszystkich. Okazuje siê, ¿e nie  jeste¶my tak± najgorsz± klatk±, nie? Bo czy który¶ blok albo klatka ma tak± mo¿liwo¶æ? Ostatnio jako¶ spokojniej i jest nadzieja, ¿e tak zostanie, ale s± inne problemy. Winda ledwo zipie. ile to ona ma ju¿ lat? W wielu blokach by³a wymiana. Po d³ugim czasie doczekali¶my siê malowania, a trwa³o ca³e wieki...Niestety, ju¿ w wielu miejscach odpada... Ciekawe te¿, ile wytrzyma szyba w wej¶ciowych drzwiach. Ostatnio do moich drzwi kto¶ dzwoni³ o drugiej w nocy. To okropne wra¿enie.  Ciekawe, czy tylko do mnie? Pozdrawiam i ¿yczê pogodnej niedzieli!

#12 23-07-2013 09:12:11

kasia_kolasia

Nowy serdecznie witany

Punktów :   

Nie wiem, czy to forum jeszcze ¿yje, ale spróbujê przekazaæ informacjê. Ostatni wybryk tj. podpalenie stoj±cej pod pomieszczeniem zsypowym kanapy, przela³o u wiêkszo¶ci szalê goryczy. Nasza klatka sta³a siê punktem przy którym przystaj± zdumieni przechodnie, podziwiaj±c piêkne, wypalone wzory na elewacji. Odwiedzi³am dzisiaj w-ce prezesa administracji w sprawie za³o¿enia monitoringu. Temat jest do za³atwienia. Je¿eli chodzi o kwotê, jaka zosta³aby doliczona do czynszu, musimy wstrzymaæ siê do poniedzia³ku, gdy¿ osoba odpowiedzialna jest obecnie na urlopie. Prosi³abym wszystkich entuzjastów pomy³u, aby w przypadkowych rozmowach miedzys±siedzkich, porusza³y ten temat. Nie ka¿dy jest bywalcem forum a im szybciej temat zostanie przez wszystkich przemy¶lany, tym szybciej sprawa kamer znajdzie swój fina³ i mo¿e ograniczy imprezki i ci±g³± dewastacjê klatki szóstej.. Pozdrawiam!

Forum dyskusyjne mieszkañców szóstej klatki bloku 405 - pocz±tek: maj 2013

Stopka forum

RSS